Seriau🙃

Kalau minum air sirap pun mulut dan lidah jadi merah,

Makan twisties pun mulut jadi oren,

Makn ayam suntik jadi apa ya?

Dulu abah bela ayam, setiap bulan makan ayam kampung..makanan istimewa kami sekeluarga.

Sebulan sekali baru makan ayam tau.

Setiap hari makan kicap dengan ikan kering bulu ayam😋.

.

Alhamdulillah dapat makn setiap hari.

.

Renyah sikit proses ayam tau😎.

.

Awal-awal pagi, sebelum subuh abah dah tangkap ayam untuk disembelih. Subuh senang nak tangkap ayam sebab ayam tidur atas pokok, gelap-gelap pun dah boleh pegang kaki.

Sembelih ayam pun abah buat sendiri, cabut bulu pulak anak-anak yang buat.

.

Lepas sembelih dan habis ayam menggelupur, masukan ayam dalam besen, siram air panas.

Biarkan, baru cabut bulu.

Lepas tu kena bakar atas api untuk hilangkan bulu-bulu halis kecik kat kulit ayam.

Lepas tu baru boleh potong dan masak kicap..

.

Siapa ada experience ni?

Bleh angkat tangan🙋🏼

.

.

Yang respectnya, Pernah gak abah sembelih urat tak putus, terus abah tanam je ayam tu.

.

Alhamdulillah abah memang bertanggungjawab bagi kami makan benda yang halal.

Thank you abah.

.

Siapa sanggup bela dan proses ayam sendiri sekaran ni?

Ayam suntik pun kita telan.

.

Tu blom sayur yang sembur racun semua.

Usus kita macam ne?

.

Tu kena cuci tu.

.

Saphonin dalam aloe vera tu macam sabun.

Aloe vera kan berbuih macam sabun.

Ia berfungsi cuci usus tau😀😀

Yang bestnya, sabun aloe vera ni boleh makan.

Yummy.

InshaAllah lepas cuci, usus dah boleh serap khasiat apa yang kita makan.

.

Aloe verapun bertindak cover usus dari toksik, inshaAllah.

Cara konsume

Minum 60ml pagi sebelum brakfast dan 60ml malam sebelum tidur.

Mudah kan?

Mesej kami untuk info lanjut.

Tekan link ini Untuk dapatkan 15-35% diskaun 😀
http:
rdiana.wasap.my
http:
zalayoub.wasap.my

Bee propolis

FOREVER #beePROPOLIS – AIR LIUR LEBAH ANTIBIOTIK SEMULAJADI TERBAIK! 🐝🐝 Khasiat #BeePropolis Untuk Anda: 1) Melawan Jangkitan 2) Meningkatkan Sistem Imun Semulajadi 3) Mengurangkan Masalah Selesema 4) Melegakan Sakit tekak & Hidung Berhingus 5) Anti-penuaan, anti-kedut 6) Mengekalkan Fungsi Hati 7) Anti-Keradangan 8) Melegakan Alahan 9) Mengurangkan Jangkitan Saluran Kencing Continue Reading

Aloe first spray

Aloe First® adalah tambahan yang baik kepada yang pertama Kit bantuan. Formula menenangkan kulit eksklusif ini Langkah pertama yang sangat baik untuk merengsakan kulit kecil yang menenangkan. Dirumus di dalam asas Aloe Vera Gel yang stabil, Aloe First® mengandungi Bee Propolis, Allantoin dan sebelas ekstrak tumbuhan eksklusif: • Bee Propolis Continue Reading

DEMAM DENGGI

Alhamdulillah dapat membantu yang nak fly. Kita berjaga-jaga.. Tapi nyamuk memburu juga. Kesian kita😔😩 Takpe, Aloe vera kan ada😀 InshaAllah membantu sedikit sebanyak untuk pulih. 🌹🌹🌹🌹🌹🌹 APAKAH TANDA-TANDA DEMAM DENGGI? 1- Kebiasaannya pesakit akan menghidap demam pada hari ke tiga (3) hingga ke empat belas (14) selepas digigit oleh nyamuk Continue Reading