Kenapa POMESTEEN? Apa yang hebat sangat tentang POMESTEEN ni?

Kandungan Bahan dalam POMESTEEN POWER

Kajian di Jepun pada tahun 2004 menunjukkan buah delima mengandungi Phyto-estrogens yang boleh mengurangkan simptoms menopaus dan senggugut.

Oleh sebab itu, FOREVER POMESTEEN POWER terdiri daripada 7 jenis buah-buahan dari seluruh dunia dan ianya dicampurkan dalam 1 botol. World Health Organization (WHO) menyatakan, untuk mendapatkan semua zat yang diperlukan oleh tubuh, kita disarankan mengambil 5 jenis buah-buahan pelbagai warna dalam hidangan kita setiap hari. Banyak kan? Adakah kita mampu konsisten dengan jadual aktiviti yang padat.

Disebabkan itu, FOREVER LIVING telah mengeluarkan produk POMESTEEN POWER yang memang sangat sangat sangat tinggi kadar antioksidannya. Kesemua bahan dalam produk ini terdiri daripada buah manggis, buah delima, buah pear, beri hitam, beri biru, beri merah dan ekstrak biji anggur adalah antara BUAH YANG TERTINGGI DALAM NILAI ANTIOKSIDAN. Kesemua bahan ini adalah antara yang tertinggi dalam nilai ORAC, iaitu petunjuk yang digunakan untuk mengukur keupayaan antioksidan menyekat kerosakan radikal bebas.

Kebaikan dan Khasiat POMESTEEN POWER

✿ Mencantik dan merawat kulit dengan kepelbagaian vitamin.

✿ Melambatkan proses penuaan. Antioksidan yang terkandung di dalamnya membaiki sel2 yang rosak di dalam badan supaya proses penuaan dapat dilambatkan.

✿ Kulit kelihatan muda remaja

✿ Untuk ibu hamil. Ia mengandungi potassium yang tinggi selain dari mineral-mineral lain seperti fosforus, kalsium, besi dan sodium, vitamin A, B1, B2, B3 dan C. Tindakbalas yang terhasil mengatur ekuilibrium air tubuh dan menjaga degupan jantung agar tetap normal (bagi ibu hamil dan fetusnya). Kandungan potassium dan sodium yang bertindakbalas menunjang kepekaan saraf dan otot agar berfungsi dengan teratur.

✿ Mengurangkan Kadar gula di dalam darah ibu hamil juga.

✿ Ia juga amat baik untuk menghilangkan rasa letih otot dan serta menguatkan jantung.

✿ Melambatkan proses menopaus

✿ Mengurangkan senggugut semasa haid

✿ Kandungan antioksidan yang tinggi dapat membantu mengelakkan terjadinya pelbagai jenis kanser seperti kanser payudara, kanser rahim, kanser kelenjar prostat, dan sebagainya. Kajian di Wisconsin mendapati bahawa jus delima dapat menghindari terjadinya pembesaran sel kanser kulit. Kajian lain di university Chicago pula menemui jus delima yang ditapai dan minyak bijian delima dapat membantu mengelakkan kanser payudara.

✿ Menyembuhkan penyakit buasir

✿ Merawat keputihan kaum wanita

✿ Jus delima yang terkandung di dalamnya sangat baik untuk jantung dan salur darah yang sempurna. Ia dapat merendahkan paras kolestrol dalam badan serta merendahkan tekanan darah punca darah tinggi.

✿ Dengan ketinggian antioksidan di dalamnya, ia membantu menurunkan pembentukan lemak pada dinding arteri. Delima mengandungi flavonoids dan polyphenols yang tinggi antioksidan untuk melawan penyakit jantung dan kanser.

✿ Mengurangkan risiko penyakit kencing manis. Kajian terbaru yang utama mendapati pesakit kencing manis yang meminum jus delima selama 3 bulan berterusan dapat merendahkan kebarangkalian pengerasan pada arteri. Menurut pakar, dalam jus delima, gula bercantum kepada antioksida yang unik, di mana sebenarnya menjadikan gula ini sebagai pelindung melawan pengerasan pada arteri.

Mencegah Alzheimer / Nyanyuk. University Vanderbilt telah mengenalpasti sesiapa meminum jus delima 3x atau lebih setiap minggu dapat menurunkan 76% pertumbuhan tanda penyakit Alzheimer daripada mereka yang meminum kurang drp satu sajian setiap minggu.

Melindungi otak bayi. Dalam kajian pediatric mendapati meminum jus delima semasa mengandung dapat melindungi otak bayi semasa kelahiran. Kekurangan asid folic boleh menyebabkan tiub saraf yang cacat seperti kerosakan pada tulang belakang dan sumbing pada lelangit bibir bayi. Itulah sebabnya kenapa ibu hamil disarankan agar mengambil asid folik setiap hari. Jus delima memenuhi bekalan asid folik sebaik vitamin dan mineral yang penting untuk perkembangan bayi. Sebagai tambahan, jus delima mengandungi potassium yang dpt mengelakkan kekejangan kaki waktu hamil.

Mengelakkan alahan ibu hamil dan baik untuk selepas bersalin. Kandungan bahan di dalam POMESTEEN POWER sangat baik untuk melegakan alahan ibu hamil. Bagi ibu2 dalam pantang, ia bagus untuk membersihkan kotoran darah nifas serta mempercepatkan penyembuhan luka dalaman dan membekalkan tenaga sepanjang hari.

Best kan khasiat POMESTEEN POWER ni? Saya memang syorkan sangat2 bagi mereka yang nak kulit cantik dan sihat dan juga nak elakkan pelbagai penyakit. Insyallah dengan minuman harian, saya doakan anda sihat dan dimakbulkan apa yang diimpikan.

Forever Pomesteen Power

FOREVER POMESTEEN POWER ialah minuman berantioksidan tinggi yang terdiri daripada buah Delima, Pear, Manggis, Raspberi, Beri Hitam, Beri Biru dan ekstrak Biji Anggur.

Semua bahan-bahan dalam adunan proprietari ini adalah di antara yang tertinggi dalam nilai ORAC, iaitu petunjuk yang digunakan untuk mengukur keupayaan antioksidan menyekat kerosakan radikal bebas.

Memang tidak dinafikan hakikat bahawa antioksidan adalah sangat penting untuk kesihatan dan kesejahteraan kita. Bagaimanapun, terdapat banyak perbincangan hari ini di kalangan pakar pemakanan seperti, buah-buahan mana mempunyai antioksidan yang paling berkuasa, atau yang mengandungi paling Xanthones atau mempunyai ORAC yang paling nilai tinggi. Forever Pomesteen Power® mempunyai semua campuran proprietari jus buah-buahan dan ekstrak, termasuk Delima, Pir, Manggis, Raspberry, Blackberry, Blueberry dan Biji Anggur.

ORAC nilai (Kapasiti Menyerap Radikal Oksigen) merupakan petunjuk bagaimana antioksidan menyekat kerosakan radikal bebas. Nilai ORAC buah-buahan boleh berbeza, walaupun ujian buah yang sama pada masa yang berlainan selepas menuai. Apa yang penting adalah untuk mengetahui bahawa semua bahan-bahan Forever Pomesteen Power® adalah hampir berada dalam senarai paling atas.

Delima (Pomegranate) adalah salah satu buah yang paling padat nutrien untuk kesihatan yang baik secara keseluruhan. Anti-oksida yang kuat sebatian fitonutrien di dalamnya bukan sahaja amat baik untuk jantung dan saluran darah, tetapi juga telah terbukti untuk menghalang pelbagai pelbagai sel-sel kanser. Dari Ibn ‘Adiyy Al-Kaamil, Nabi SAW bersabda: “Tidak ada benih tunggal delima yang memasuki perut seseorang kecuali ia menerangi hatinya dan menangkis bisikan syaitan selama 40 hari.”

Manfaatkan makanan sunnah sebagai pemelihara kesihatan yang unggul.

Dapatkannya sekarang dengan wasap segera ke 0192662271 @ 019-2627927

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *