Ubat penahan sakit hanya bileh di ambil ketika perlu sahaja ya.

petikan artikel, “Ubat-ubat jenis Non-Steroidal Anti-Inflammatory (NSAIDs) antara yang biasa kami lihat penyebab penyakit buah pinggang. Sebagai contohnya: Voltaren, Ponstan, Celecoxib (Celebrex), Indomethacin (Indocid), Naproxen.”

Kata beliau lagi; Saya mohon:

1. Kalau selalu sakit, cari PUNCA penyakit itu. Rawat PUNCA. Bukan bergantung dengan ubat tahan sakit. Saya bagi contoh: penyakit gout, JANGAN sekali-kali pergi cucuk ubat tahan sakit kalau dapat serangan sahaja. Mesti buat langkah-langkah pencegahan seperti mengawal makanan, senaman, kuruskan badan. Doktor mungkin akan memberikan ubat Allopurinol untuk pencegahan. Ubat ini kena makan hari-hari; bukan bila sakit sahaja.

Entah bila masyarakat kita nak faham konsep PENCEGAHAN. Jangan harap nak baik kalau kehidupan diri sendiri tidak bertukar.

2. Ubat hospital, kalau dipantau dengan baik, risiko untuk buah pinggang rosak adalah sangat rendah. Tapi kalau tinggal ubat, lepas itu “Doctor shopping”, asyik pindah-pindah klinik, macam mana Doktor nak tahu ubat apa yang telah diberikan? Ini bukan salah Doktor, ini salah anda sendiri.

Boleh juga baca penerangan kami di dalam buku Perang Melawan Mitos mukasurat 43. Mana ada Doktor yang nak buah pinggang pesakit nya rosak?? Di hospital kerajaan, kami juga ada ramai pegawai farmasi yang memantau ubatan anda. Tapi kalau suruh makan sekali sehari, anda balik rumah dan makan hanya sekali seminggu; lepas itu tidak beritahu kami, yang ini salah sendiri ya. Jangan sekali-kali membazirkan ubat yang kami berikan.

*Pencegahan* lebih baik dari Rawatan

Gunakan product Forever kerana kami menggunakan produk dengan bahan semulajadi yang ditanam sendiri dan dipeoses tanpa menggunakan perasa dan pewarna.

Hubungi 0192662271 @ 0192627917 untuk info lanjut.

One thought on “Jaga buah pinggang anda”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *