Apakah anda sering Sakit Kepala?

Waspada!

Ciri Ciri atau GejalaTerkena Simptom Kolesterol Tinggi

Stroke dan jantung merupakan penyakit yang disebabkan salah satunya oleh tingginya kolesterol yang ada di dalam darah.

Kolesterol merupakan sifat asas lemak yang ada pada seluruh benda hidup yang terdapat di dalam aliran darah. Pemakanan yang tidak sihat untuk jangka masa yang panjang, usia, genetik, merokok, adalh punca-punca yang boleh membuatkan kolesterol di dalam aliran darah bertambah dan pembuluh darah menjadi semakin sempit atau tertutup.

Kolesterol jahat atau LDL yang tinggi dalam darah akan menyebabkan stroke dan serangan jantung. LDL normal adalah 130mg/ dl mengikut umur.

Ia menjadi abnormal jika lebih dari 200 mg/dl.

Jadual di bawah adalah level normal mengikut umur.

Tahukah anda bahawa kandungan kolestrol dalam badan anda hanya dapat dikesan apabila ia telah mencecah 70% dalam badan. Ini bermaksud, jika ia dikesan,risiko untuk terkena serangan jantung, strok, hipertensi dan penyakit pembunuh lain adalah tinggi.

Gejala Terkena Penyakit Kolesterol Tinggi

1. Rasa berat di tengkuk dan sengal di bahu.

Ini terjadi kerana bekalan darah dan oksigen terhalang akibat pengumpulan plak pada pembuluh darah

2. Jika anda sering menghidap sakit kepala, mungkin Terdapat peningkatan kolesterol dalam darah anda yang menjadikan arteriosklerosis (pengerasan pembuluh darah). Ini akan menyebabkan Aliran darah yang mengalir ke otak terhalang.

3. Cepat mengantuk.

Kolestrol menyempitkan pembuluh darah dan terkadang menutup pembuluh darah. Darah adalah komponen utama yang membekalkan oksigen ke seluruh tubuh. Dengan adanya kolestrol yang menyumbatkan saluran darah, aliran darah yang membawa oksigen ke otak terganggu dan boleh menyebabkan seseorang cepat mengantuk. Jika anda sering merasakan ‘3L’ yakni lemah, letih dan lesu, ada baiknya anda segera memeriksa kadar kolesterol tubuh anda.

4. Mudah lelah.

Sistem vital akan tergganggu jika kolesterol anda tinggi. Ini menjadikan anda mudah lelah.

Apakah anda sering bangun tidur dan terasa masih penat seharian ? Jika anda berusia diatas 30 tahun dan sering mengalami gejala ini segeralah periksa kesihatan anda secara terperinci.

5. Kesemutan , ini terjadi kerana aliran darah tidak lancar

CADANGAN

Pengambilan FOREVER ARCTIC-SEA , iaitu sejenis minyak ikan campuran minyak zaitun dengan penggunaan bahan semulajadi dan telah dipatenkan dapat membantu anda menanganinkolestrol tinggi, InshaAllah.

Ia adalah sejenis supplement yang dihasilkan daripada minyak ikan semulajadi dasar laut artic yang tiada pencemaran , yang kaya dengan asid lemak telah diadunkan bersama dengan minyak zaitun dan diperkayakan dengan vitamin E dalam nisbah yang memberi kesan maksima untuk membuang kolesterol dalam darah kita.

Kebaikan Forever Artic Sea:

1. Menolong meningkatkan kesihatan jantung.

2. Membantu memperbaiki peredaran darah.

3. Membantu mengekalkan kesihatan kulit.

4. Membantu mengurankan tahap lipid dalam darah dan meningkatkan tahap HDL (iaitu kolestrol baik)

5. Membantu mengukuhkan sistem imun tubuh.

6. Membantu mengurangkan keradangan.

7. Membantu dalam perkembangan dan fungsian otak, mata serta sistem saraf kita.

DEMO

Kapsul FOREVER ARCTIC-SEA boleh dibuat demo untuk menunjukkan keberkesanannya. Sebenarnya FOREVER ARCTIC-SEA ni untuk membuang kolesterol dalam darah kita. KAPSUL FOREVER ARCTIC-SEA akan dipecahkan dalam segelas air suam..kenapa guna air suam? ini kerana darah kita panas seperti air suam..selepas tu, dalam air suam tadi akan diletakkan KEPINGAN POLISTERIN yang di potong kecil. Apa yang akan terjadi? polisterin tadi akan melarut dengan sendirinya apabila dipicitkan kandungan (MINYAK ZAITUN DAN MINYAK IKAN ) yang terdapat dalam kapsul ARCTIC SEA

Kenapa kita gunakan polisterin? polisterin ni seperti KOLESTEROL DEGIL yang duduk di salur darah kita yang menyebabkan saluran darah tersumbat, sakit jantung, strok, darah tinggi dan kolesterol.

Mesti anda tertanya tak bahaya ke makan kalau kapsul FOREVER ARCTIC-SEA ni boleh melarutkan polisterin, hancur pula usus kitakan? Jawapannya TIDAK kerana FOREVER ARCTIC-SEA ni adalah supplement yang terkandung didalamnya minyak ikan dan minyak zaitun hanya bertindak terhadap LDL dan kolestrol jahat dalam salur darah kita tetapi tidak kepada permukaan kulit yang terhasil dari protein

Omega-3 adalah lemak baik yang berpotensi mendatangkan pelbagai manfaat kesihatan. Omega-3 mula-mulanya ditemui oleh sepasukan para penyelidik yang mendapati bahawa orang Eskimo Inuit jarang sekali mengalami penyakit jantung walaupun mereka banyak memakan ikan yang berlemak tinggi. Kini minyak ikan perairan sejuk yang semulajadinya kaya dengan Omega-3 telah menjadi salah satu makanan tambahan yang biasa diambil oleh kanak-kanak serta orang dewasa.

Kelebihan Minyak Zaitun (Omega 9)

Al Hadith:

Daripada Abu Hurairah bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: “Makanlah minyak zaitun dan lumurlah minyaknya, kerana ia berasal daripada pohon yang penuh berkat.” (Riwayat At-Tirmizi dan Ibnu Majah)

Khasiat minyak zaitun memang diketahui ramai. Sejak turun-temurun lagi pakar-pakar perubatan, pemakanan dan kosmetik mengakui kebaikan pengambilan minyak zaitun dalam pemakanan seharian. Pengambilan rutin minyak zaitun dipercayai dapat mengelak penyakit kardiovaskular, kanser, masalah penghadaman dan penuaan.Ia juga diperakui berkhasiat untuk bayi dalam kandungan dan kanak-kanak yang sedang membesar.

Saya bantu bagaimana anda boleh mendapat 15% – 35% diskaun untuk setiap produk Forever Living.

Call / Whatsapp : 0192662271

Nur diana abu

ID# : 600 000503519

One thought on “Sakit kepala?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *